Bezoek ons tijdens Burendag op de WA Hoeve in Den Dolder

Je bekijkt nu Bezoek ons tijdens Burendag op de WA Hoeve in Den Dolder

Op zaterdag 24 juni is het Burendag 2023 op de Willem Arntsz Hoeve in Den Dolder. Tussen 10.00 en 14.00 uur kun je een kijkje nemen bij Altrecht, Fivoor en andere ondernemers en gebruikers op de Willem Arntsz Hoeve. Ook de deuren van WIJ 3.0 staan natuurlijk voor je open. Je bent welkom op de Bloementuin (Distelvlinder 6), bij Eetcafé de Wissel en tweedehands kledingwinkel De Corner (beide in het Winkler-gebouw op Dagpauwoog 2).

Ben je nieuwsgierig naar het werk van de Altrecht-klinieken, van Fivoor of de Bloementuin? Wil je weten wie er nog meer werken op het terrein en wat ze doen? Tijdens de Burendag kun je dat allemaal te weten komen. Je mag binnen rondkijken, vragen stellen of gewoon de sfeer opsnuiven. Iedereen is van harte welkom!

Bekijk de flyer van Burendag op de WA Hoeve voor een kaartje met alle locaties.

1. Open atelier Wilgehof+Sodaar

Wat doet een kunstschilder? Hoe schrijf je een boek? Loop binnen in het atelier van Koen en Dees Wilgehof-Sodaar en je ontdekt het! Koen is schilder, Dees is schrijver. Ze vertellen je graag over hun werk. Heb je zin in wat muziek? Je kunt de Kom onder mijn vleugel bekijken, bespelen en/of beluisteren. Locatie: Vijverhof.

2. Expositie ‘Dialogue’

Dialogue is een duo tentoonstelling van Sapin Makengele en Jacoba Haas. Ze werken in de traditie van ‘peinture populaire’. De schilderijen zijn een kleurrijke afspiegeling van alledaagse taferelen, maar bevatten ook scherp maatschappelijk en politiek commentaar. Locatie: Vijverhof 41 (Gehoorzaal).

3-4-5. Open ateliers Stichting P’Arts

Stichting P’Arts wil mensen inspireren door beeldende kunst. P’Arts biedt daarom ‘Ruimte voor kunst’. Je vindt ateliers in het Bedrijfsgebouw, Voormalige Apotheek boven, Linnenhuis en Ketelhuis. Er zijn verschillende disciplines vertegenwoordigd zoals vilten, beeldhouwen, schilderen, tekenen, mozaïek en fotografie. Locaties: Vijverhof.

Gebouw van Stichting P’Arts

6. HekKnikkerbanen bouwen

Kom HekKnikkerbanen bouwen op het plein aan de noordzijde van het Bedrijfsgebouw. Door aan weerszijde van de hekken kartonnen goten, buizen, bekers en trechters met schroeven of tieraps aan goten te verbinden wordt de weg van de knikker bepaald. De knikkerbaan is nooit af. Leuk voor alle leeftijden! Locatie: Vijverhof.

7. Rondleiding Meijboom en Reijnvaan

De open en gesloten afdelingen Meijboom en Reijnvaan van Altrecht ondersteunen de meest intensieve groep langdurige zorg patiënten. De rondleiding start bij Eetcafé de Wissel en duurt ongeveer 60 minuten. Starttijden: 10.00, 11.30 en 13.00 uur. Leeftijd: 12+. Aanmelden >>

8. Rondleiding FPA Utrecht

Bij FPA Utrecht behandelt Fivoor mensen met gedragsproblemen die een psychiatrische oorzaak hebben en daardoor in aanraking zijn gekomen (of dreigen te komen) met justitie. De rondleiding start bij Eetcafé de Wissel en duurt ongeveer 45 minuten. Starttijden: 10.15 en 11.45 uur. Leeftijd: 12+. Aanmelden >>

Gebouw FPA Utrecht

9. Rondleiding Wier+

Bij Wier+ behandelt Fivoor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met psychiatrische stoornissen en/of gedragsproblemen die hierdoor in aanraking zijn gekomen (of dreigen te komen) met justitie. De rondleiding start bij Eetcafé de Wissel en duurt ongeveer 45 minuten. Starttijden: 10.30 en 12.15 uur. Leeftijd: 12+. Aanmelden >>

10. Eetcafé De Wissel

Bij Eetcafé De Wissel kun je terecht voor drankjes, broodjes en andere lekkere producten. Medewerkers en deelnemers van WIJ 3.0 zorgen voor de keuken en de bediening. De wandeling met de buurtcoach en de rondleiding door de klinieken van Fivoor en Altrecht starten hier. Locatie: Dagpauwoog 2.

10. De Corner

De Corner is een winkel van WIJ 3.0 met tweedehands- en vintagekleding, accessoires en zelfgemaakte kaarten. De winkel zit in hetzelfde gebouw als Eetcafé De Wissel. Tussen 10.00 en 12.00 uur kun je een nieuwe outfit komen shoppen. Locatie: Dagpauwoog 2.

Eetcafé de Wissel – fotograaf: Gerbrand Langenberg

10. Wandeling met de buurtcoach

Tijdens de wandeling vertelt de buurtcoach je van alles over de WA Hoeve en de rol die de buurtcoach heeft voor het terrein en dorp. De wandeling begint bij Eetcafé De Wissel. Starttijden: 11.30 en 13.15 uur. Aanmelden >>

11. Bloementuin

Bij de Bloementuin van WIJ 3.0 verzorgen deelnemers sierbloemen, planten en groenten, kweken stekjes op en helpen bij de verkoop van bloemen en planten op donderdagochtend. Ook is er een dierenverblijf. De Bloementuin wil graag doorgroeien naar een dorpstuinderij, een ontmoetingsplek rondom duurzame lokale tuinbouw midden in én met Den Dolder. Locatie: Distelvlinder 6.

12. Dagbesteding Wier

In het gebouw Boerhaave zitten niet alleen activiteiten van WIJ 3.0, maar ook de dagbesteding voor patiënten van Wier+ en Wier Kliniek Gesloten, zoals een fietsenwerkplaats. Kom langs, ontdek wat dagbesteding inhoudt en welke rol het heeft binnen de behandeling en maak kennis met begeleiders en cliënten. Locatie: Eikenpage 6.

Bloementuin Den Dolder – fotograaf Gerbrand Langenberg

Vragen?

Heb je een vraag over de Burendag op de WA Hoeve?
Stuur een e-mail naar communicatie@fivoor.nl en zij nemen contact met je op.