Bezoek onze Bloementuin in Den Dolder tijdens Open Monumentendag

Je bekijkt nu Bezoek onze Bloementuin in Den Dolder tijdens Open Monumentendag

Zondag 12 september is het Open Monumentendag. Onze Bloementuin in Den Dolder is een van de parels die je speciaal voor deze gelegenheid kunt bezoeken. Tussen 11.00 en 15.00 uur zijn de Bloementuin en de historische kassen open om te bekijken.

Boeket plukken

De zomer is officieel voorbij, maar er bloeit natuurlijk nog van alles in de Bloementuin. Daarom vonden wij het een leuk idee om bezoekers zelf een boeket te laten plukken. Tijdens Open Monumentendag op 12 september kun je tussen de bloemenperken struinen en je favoriete bloemen plukken voor je eigen nazomerboeket. Ook de historische kassen zijn open voor bezichtiging.

De Bloementuin op het terrein van de Willem Arntszhoeve bestaat al sinds 1956. De kassen zijn niet alleen gebouwd om bloemen en planten te kweken. Vanaf het begin stond het zorgen voor werkplekken en de wens om zelfvoorzienend te zijn voorop. Er is veel veranderd sinds die tijd, maar die oorspronkelijke functie van de Bloementuin is altijd gebleven.

Speurtocht

Bij alle monumenten liggen formulieren voor een kinder-speurtocht. Bezoek een van de monumenten in Den Dolder en begin je speurtocht. Als je alles met succes hebt opgespeurd, ligt er bij het Directiegebouw op de W.A. Hoeve een gratis pannenkoek voor je klaar (één voor ieder kind t/m 12 jaar per ingevuld speurtochtformulier).

Bezoekinfo

Het adres van de Bloementuin is Distelvlinder 6, 3734 AA Den Dolder. Volg vanaf fietsknooppunt 95 bij station Den Dolder de route naar knooppunt 96 en je komt er binnen 5 minuten vanzelf langs.

Het hele programma van Open Monumentendag in Den Dolder (11 en 12 september) vind je hier.

Meer over WIJ 3.0 in Den Dolder

Wil je meer weten over werken in de Bloementuin van WIJ 3.0 in Den Dolder? Kijk dan op de pagina van de Bloementuin in Den Dolder.

Wil je op een ander moment langskomen voor de bloemen en plantjes die we verkopen? Kijk dan hier voor de openingstijden van de tuinen in Den Dolder en Zeist.