Open Monumentendag op De Bloementuin 10 en 11 september

Je bekijkt nu Open Monumentendag op De Bloementuin 10 en 11 september

In het weekend van 10 & 11 september 2022 is het Open Monumentendag. Onze Bloementuin in Den Dolder is een van de parels die je speciaal voor deze gelegenheid kunt bezoeken. Dus kom de dorpstuinderij voor Den Dolder bekijken: een ontmoetingsplek rondom duurzame lokale tuinbouw, gezonde en lokale voeding, natuur, milieu en klimaat midden in én met het dorp.

De Bloementuin op het terrein van de Willem Arntszhoeve bestaat al sinds 1956. Vanaf dat begin zijn de kassen niet alleen bedoeld om bloemen en planten te kweken. Altijd al stond het zorgen voor werkplekken voor cliënten en de wens om zelfvoorzienend te zijn voorop. Sinds die tijd is er veel veranderd, maar die oorspronkelijke functie van de Bloementuin is altijd gebleven. Tegenwoordig werken deelnemers hier om structuur en werkritme te krijgen, waardevolle werkervaring op te doen en mensen te ontmoeten. Er zijn het hele jaar klussen en activiteiten in de moestuin, de kassen en het dierenverblijf. Ook helpen deelnemers bij de verkoop van bloemen en planten.

Zaterdag en zondag tussen 11.00 en 16.00 uur zijn de Bloementuin en de historische kassen open voor bezichtiging.

Zaterdag: De Buurderij

Op zaterdag is Linde de Vries aanwezig. Zij is eigenaar en initiatiefnemer van Buurderij de Bloementuin. Dit mooie project brengt verse producten van boeren uit de buurt en bewoners bij elkaar en verkort zo de voedselketen. Mensen bestellen online en komen iedere donderdag hun bestelling in de Bloementuin ophalen.

Zondag: boeket plukken

Ook in september bloeit er nog van alles in de Bloementuin. Daarom vonden wij het een leuk idee om bezoekers zelf een boeket te laten plukken. Tijdens Open Monumentendag kun je op zondag tussen de bloemenperken struinen en je favoriete bloemen plukken voor je eigen nazomerboeket. Moeilijk kiezen? We helpen je er graag bij.

Meer informatie over Open Monumentendag op De Bloementuin