Naburen: deelnemers met dementie actief in De Bloementuin

Je bekijkt nu Naburen: deelnemers met dementie actief in De Bloementuin

Sinds kort is de organisatie Naburen op maandagen te vinden met een team in onze Bloementuin op de WA Hoeve in Den Dolder. Naburen biedt activiteiten voor mensen met dementie en vrijwilligers die meehelpen. Het doel is om samen een gezellige dag te beleven en via allerlei activiteiten een bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Foto: Gerbrand Langenberg

Zinvolle daginvulling

Hiermee bieden Naburen en WIJ 3.0 samen waardevolle werkervaring en activiteiten voor mensen die ritme en structuur nodig hebben. ‘s Ochtends is Naburen actief in de tuin en in de verwarmde kassen (zeker als het koud is). Daar doen deelnemers allerlei tuinklussen, natuurlijk goed afgestemd op ieders voorkeuren en mogelijkheden. Na een gezamenlijke lunch maken ze ‘s middag een wandeling in de mooie omgeving van de WA Hoeve.

Meehelpen in De Bloementuin

Deze activiteit van Naburen past goed bij de Bloementuin als nieuwe ontmoetingsplek voor mensen uit de buurt. We zijn in dat kader bezig met een doorontwikkeling van de Bloementuin tot Dorpstuinderij. Er is nog veel te doen voor onder meer een nieuwe natuurspeelplek en een theetuin. Daarmee en met andere tuinwerkzaamheden helpen deelnemers ons.

Vrijwilligers gezocht!

Naburen is op zoek naar 1 à 2 vrijwilligers die op maandagochtend het team kunnen meehelpen met (tuin)klussen in De Bloementuin. Je gaat samen met een deelnemer met (beginnende) dementie een klus doen en helpt hem/haar een handje. Het gaat om vitale en gemotiveerde mensen die veel zelf kunnen, maar die wat structuur kunnen gebruiken. Soms hebben ze problemen met het vinden van woorden, maar je kunt wel gewoon een gesprek voeren.

Wil je dit bijzonder team helpen? Neem dan contact op met Sarah Verkruijssen.

Over Naburen

Mensen met dementie, vrijwilligers en medewerkers vormen met elkaar Naburen. Zij trekken gedurende de dag met elkaar op, zonder daarbij op dementie te focussen. Met elkaar ondernemen ze activiteiten die van waarde zijn voor de omgeving. Zij doen dat op verschillende plekken in Zeist, Den Dolder en omstreken.

Meer informatie over Naburen