Open Monumentendag op De Bloementuin

Je bekijkt nu  Open Monumentendag op De Bloementuin
11 september 2022 11:00 - 16:00

In het weekend van 10 & 11 september 2022 is het Open Monumentendag. Onze Bloementuin in Den Dolder is een van de parels die je speciaal voor deze gelegenheid kunt bezoeken. Dus kom de dorpstuinderij voor Den Dolder bekijken: een ontmoetingsplek rondom duurzame lokale tuinbouw, gezonde en lokale voeding, natuur, milieu en klimaat midden in én met het dorp.

De Bloementuin op het terrein van de Willem Arntszhoeve bestaat al sinds 1956. De kassen zijn niet alleen gebouwd om bloemen en planten te kweken. Vanaf het begin stond het zorgen voor werkplekken voor cliënten en de wens om zelfvoorzienend te zijn voorop. Er is veel veranderd sinds die tijd, maar die oorspronkelijke functie van de Bloementuin is altijd gebleven.

Zaterdag en zondag tussen 11.00 en 16.00 uur zijn de Bloementuin en de historische kassen open voor bezichtiging.

Zaterdag: De Buurderij

Op zaterdag is Linde de Vries aanwezig. Zij is eigenaar en initiatiefnemer van Buurderij de Bloementuin. Dit mooie project brengt verse producten van boeren uit de buurt en bewoners bij elkaar en verkort zo de voedselketen. Mensen bestellen online en komen iedere donderdag hun bestelling in de Bloementuin ophalen.

Zondag: boeket plukken

Ook in september bloeit er nog van alles in de Bloementuin. Daarom vonden wij het een leuk idee om bezoekers zelf een boeket te laten plukken. Tijdens Open Monumentendag kun je op zondag tussen de bloemenperken struinen en je favoriete bloemen plukken voor je eigen nazomerboeket. Moeilijk kiezen? We helpen je er graag bij.

 

 

meer informatie over Open Monumentendag op De Bloementuin