Concert Musethica

21 april 2023 12:30 -

Vrijdag 21 april is er een klassiek concert in De Bloementuin in het kader van Musethica en de Zeister Muziekdagen. Jonge, veelbelovende talenten van het Adam Quartet spelen samen met celliste Alice Abram onder leiding van altvilost Avri Levitan. Zij laten muziekstukken horen van beroemde componisten als Beethoven, Brahms, Stravinsky en Lutoslawski.

Een unieke kans om van heel dichtbij mee te maken hoe deze muziek klinkt, en te zien en horen hoe de muziek gespeeld wordt. De musici vertellen tussen de stukken door iets over het werk dat ze gaan spelen. En je mag ze zelf natuurlijk ook vragen stellen.

Het idee achter Musethica

Musethica is een internationale organisatie met een unieke trainingsmethode voor jong aanstormend muzikaal talent, onder leiding van altviolist Avri Levitan, een van de oprichters. Tijdens de jaarlijkse Musethica-week spelen zij een tiental concerten bij sociale instellingen in regio Zeist. De jonge muzikanten leren concerten spelen en samenwerken met beroemde musici en docenten. Zij ontmoeten tijdens de Musethica-week groepen mensen die minder vaak of niet in aanraking komen met klassieke muziek. Zo leren ze aanvoelen hoe verschillend publiek op hun muziek reageert. Voor bewoners en bezoekers van de sociale instellingen zijn de concerten vaak een waardevolle, emotionerende belevenis en een unieke kans om de live muziek van dichtbij mee te maken.

De Zeister Muziekdagen & Musethica

De Zeister Muziekdagen zijn de Nederlandse partner van de internationale Musethica-organisatie en ondersteunen dit initiatief. De Zeister Muziekdagen creëren hiermee sterke sociale betrokkenheid door muziek te presenteren voor mensen die doorgaans uitgesloten zijn van een bezoek aan de concertzaal.

Bezoekinformatie

Wanneer: vrijdag 21 april vanaf 12.30 uur
Waar: Bloementuin Den Dolder
Het concert bijwonen is gratis, aanmelden niet nodig.

meer informatie over Concert Musethica